Bakning
PUBLICERAT:
2010-01-31 | TID: 18:54:34 | KATEGORI: Allmänt
Söndag idag, tråkigaste dagen i veckan. Vilken denna söndag också var.
Men jag fick för mig att baka lite för att få tiden att gå fortare.
Blev Muffins med nutella :D
Dom blev goda :D
Här kommer receptet:
100g rumstempererat smör
1.8 dl socker
3 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 msk nutella
Gör såhär:
Vispa smöret och socker till en jämt och ljus smet.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda ordentligt efter varje ägg.
Tillsätt vaniljsocker, mjöl, salt, bakpulver.
Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formar, börja med mindre än hälften av formen och klicka sedan i en klick nutella. rör om med en tandpetare. och klicka sedan ut yttligare en klick smet över nutellan.
Grädda i ugnen i 20 min på 165 grader.
Dekorerade några med vaniljkräm och blommströssel :D mums
Men jag fick för mig att baka lite för att få tiden att gå fortare.
Blev Muffins med nutella :D
Dom blev goda :D
Här kommer receptet:
100g rumstempererat smör
1.8 dl socker
3 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 msk nutella
Gör såhär:
Vispa smöret och socker till en jämt och ljus smet.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda ordentligt efter varje ägg.
Tillsätt vaniljsocker, mjöl, salt, bakpulver.
Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formar, börja med mindre än hälften av formen och klicka sedan i en klick nutella. rör om med en tandpetare. och klicka sedan ut yttligare en klick smet över nutellan.
Grädda i ugnen i 20 min på 165 grader.
Dekorerade några med vaniljkräm och blommströssel :D mums
Länge sen sist
PUBLICERAT:
2010-01-27 | TID: 22:09:50 | KATEGORI: Allmänt
Har inte blivit mycket skrivande i bloggen nu på sista tiden.
Har Opererat örat så har inte haft så mycket ork och lust att sitta och blogga.
Men det blir det ändring på nu vart efter !
XXX EM
Har Opererat örat så har inte haft så mycket ork och lust att sitta och blogga.
Men det blir det ändring på nu vart efter !
XXX EM
Veckans tips!
PUBLICERAT:
2010-01-06 | TID: 11:53:13 | KATEGORI: Allmänt
Denna blogg kommer ju mest handla om mat och sånna spännande saker. så varje vecka kommer jag lägga upp "Veckans Tips". Ett gott och roligt tips på nåt snacks, maträtt, tilltugg och liknande.
Så idag tänkte jag börja med det första tipset :D
Som är en typ av tacos.
Passar bra som snacks, istället för chis och godis. ett nyttigare alternativ.
Du behöver:
* philadelphia, 1 paket (beroende på storlek på fat)
* tacosås, 1 burk (beroende storlek på fat)
* sallad
* tomat
* gurka
* paprika
* broccoli
* avokado
* tacochips
Gör såhär:
Ta fram ett stort fat och bre ut ett lager philadelphiaost. Jag föredrar vitlök/örter smaken. men ni kan ju självklart ta vad ni tycker bäst om. Sen smetar ni ut tacosåsen över philadelphia lagret. där föredrar jag pineapple tacosåsen, men ta efter vad ni gillar.
skär alla grönsaker rätt så smått. lägg på salladen över tacosåsen så det täcker hela fatet, och sen är det bara att sprida ut resten av grönsakerna över fatet.
Sen är det klart att äta.
Ta ett tacochips och skrapa upp från fatet. MUMS!
Alla kommer garanterat att gilla detta!
Så idag tänkte jag börja med det första tipset :D
Som är en typ av tacos.
Passar bra som snacks, istället för chis och godis. ett nyttigare alternativ.
Du behöver:
* philadelphia, 1 paket (beroende på storlek på fat)
* tacosås, 1 burk (beroende storlek på fat)
* sallad
* tomat
* gurka
* paprika
* broccoli
* avokado
* tacochips
Gör såhär:
Ta fram ett stort fat och bre ut ett lager philadelphiaost. Jag föredrar vitlök/örter smaken. men ni kan ju självklart ta vad ni tycker bäst om. Sen smetar ni ut tacosåsen över philadelphia lagret. där föredrar jag pineapple tacosåsen, men ta efter vad ni gillar.
skär alla grönsaker rätt så smått. lägg på salladen över tacosåsen så det täcker hela fatet, och sen är det bara att sprida ut resten av grönsakerna över fatet.
Sen är det klart att äta.
Ta ett tacochips och skrapa upp från fatet. MUMS!
Alla kommer garanterat att gilla detta!
Nyår
PUBLICERAT:
2010-01-01 | TID: 18:20:05 | KATEGORI: Allmänt
Shit vad året har gått fort! redan slut. men jag har haft ett bra år förrutom att jag har vart arbetslös stor del av det. Så Hoppas att det här året blir bättre jobbmässigt.
Igår i alla fall så var Lisa och Carro hemma hos mig och vi lagade mat, mycket mat!
vi åt typ hela kvällen hehe.
lägger upp lite bilder på vad vi lagade och lite recept på det, så om det är nåt som ser lockande ut så är det bara springa till affärn och sen hem och laga :D
Förrätten blev bara en enkel grekisk sallad med en vinigrett till.
Till varmrätt blev det min favorit: Sushi!
För er som inte provat det så är det nåt att göra nu i det nya året!
Receptet på sushi:
du behöver:
*sushiris
*noriblad
*japansk risvinäger
*wasabigrönsaker, typ gurka, paprika, svamp, ta vad man gillar
*lax, räkor, kräftskärtar eller göra dom helt vegetariska går ju såklart också
*strösocker
Gör såhär:
ta antingen hela eller halva påsen ris, halva påsen ris blir ca. 4 rullar. receptet nedan är för hela påsens ris.
sköj riset tills vattnet blir klart, och lägg det sedan i kastrullen och fyll upp med vatten och låt stå i ca. 20-25 min.
Häll sedan av vattnet och fyll på 8dl nytt vatten. ställ på plattan och låt koka upp, låt koka på svag värme under lock i 10 min eller tills vattnet är borta. ta bort den från plattan och låt den vila i 10 min till. medans du väntar på det så blanda ihop och smält 4msk socker i 4 msk risvinäger. går att görat i micron också, går lite fortare.
ta av locket från riset så det svalnar lite, häll i vinägerblandningen och rör om.
Ta ett Noriblad och lägg den blanka sidan neråt, lägg ris över lite mindre än halva bladet.
lägg en wasabirand i mitten av riset och lägg på fisk och grönsakerna över wasabin. sen rulla ihop.
har man ingen sushimatta att rulla dom med så går det utmärkt med en vanlig kökshandduk.
sen är det bara att skära upp dom i lagom stora bitar och sen klara att äta, MUMS!
Efterrätten blev Vitchokladpannacotta med frukt
Recept: (4pers)
Du behöver:
* vit choklad 150g
* grädde 3 dl
* Gelatinblad 2 st
Gör såhär:
Lätt gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp grädden och bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält.
Krama ur gelatinbladen så allt vatten försvinner, lägg sedan ner dom i grädden och chokladen.
Häll upp i glas.
ställ dom i kylskåp i ett par timmar så pannacottan får stelna till.
Skär upp lite frukt att ha vid sidan om.
Lycka till med matlagningen nu alla där hemma!
xxxxxx
Igår i alla fall så var Lisa och Carro hemma hos mig och vi lagade mat, mycket mat!
vi åt typ hela kvällen hehe.
lägger upp lite bilder på vad vi lagade och lite recept på det, så om det är nåt som ser lockande ut så är det bara springa till affärn och sen hem och laga :D
Förrätten blev bara en enkel grekisk sallad med en vinigrett till.
Till varmrätt blev det min favorit: Sushi!
För er som inte provat det så är det nåt att göra nu i det nya året!
Receptet på sushi:
du behöver:
*sushiris
*noriblad
*japansk risvinäger
*wasabigrönsaker, typ gurka, paprika, svamp, ta vad man gillar
*lax, räkor, kräftskärtar eller göra dom helt vegetariska går ju såklart också
*strösocker
Gör såhär:
ta antingen hela eller halva påsen ris, halva påsen ris blir ca. 4 rullar. receptet nedan är för hela påsens ris.
sköj riset tills vattnet blir klart, och lägg det sedan i kastrullen och fyll upp med vatten och låt stå i ca. 20-25 min.
Häll sedan av vattnet och fyll på 8dl nytt vatten. ställ på plattan och låt koka upp, låt koka på svag värme under lock i 10 min eller tills vattnet är borta. ta bort den från plattan och låt den vila i 10 min till. medans du väntar på det så blanda ihop och smält 4msk socker i 4 msk risvinäger. går att görat i micron också, går lite fortare.
ta av locket från riset så det svalnar lite, häll i vinägerblandningen och rör om.
Ta ett Noriblad och lägg den blanka sidan neråt, lägg ris över lite mindre än halva bladet.
lägg en wasabirand i mitten av riset och lägg på fisk och grönsakerna över wasabin. sen rulla ihop.
har man ingen sushimatta att rulla dom med så går det utmärkt med en vanlig kökshandduk.
sen är det bara att skära upp dom i lagom stora bitar och sen klara att äta, MUMS!
Efterrätten blev Vitchokladpannacotta med frukt
Recept: (4pers)
Du behöver:
* vit choklad 150g
* grädde 3 dl
* Gelatinblad 2 st
Gör såhär:
Lätt gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp grädden och bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält.
Krama ur gelatinbladen så allt vatten försvinner, lägg sedan ner dom i grädden och chokladen.
Häll upp i glas.
ställ dom i kylskåp i ett par timmar så pannacottan får stelna till.
Skär upp lite frukt att ha vid sidan om.
Lycka till med matlagningen nu alla där hemma!
xxxxxx