Nyår

PUBLICERAT: 2010-01-01 | TID: 18:20:05 | KATEGORI: Allmänt
Shit vad året har gått fort! redan slut. men jag har haft ett bra år förrutom att jag har vart arbetslös stor del av det. Så Hoppas att det här året blir bättre jobbmässigt.

Igår i alla fall så var Lisa och Carro hemma hos mig och vi lagade mat, mycket mat!
vi åt typ hela kvällen hehe.

lägger upp lite bilder på vad vi lagade och lite recept på det, så om det är nåt som ser lockande ut så är det bara springa till affärn och sen hem och laga :D

Förrätten blev bara en enkel grekisk sallad med en vinigrett till.




Till varmrätt blev det min favorit: Sushi!

För er som inte provat det så är det nåt att göra nu i det nya året!


Receptet på sushi:
du behöver:
*sushiris
*noriblad
*japansk risvinäger
*wasabigrönsaker, typ gurka, paprika, svamp, ta vad man gillar
*lax, räkor, kräftskärtar eller göra dom helt vegetariska går ju såklart också
*strösocker


Gör såhär:
ta antingen hela eller halva påsen ris, halva påsen ris blir ca. 4 rullar. receptet nedan är för hela påsens ris.
sköj riset tills vattnet blir klart, och lägg det sedan i kastrullen och fyll upp med vatten och låt stå i ca. 20-25 min.
Häll sedan av vattnet och fyll på 8dl nytt vatten. ställ på plattan och låt koka upp, låt koka på svag värme under lock i 10 min eller tills vattnet är borta. ta bort den från plattan och låt den vila i 10 min till. medans du väntar på det så blanda ihop och smält 4msk socker i 4 msk risvinäger. går att görat i micron också, går lite fortare.
ta av locket från riset så det svalnar lite, häll i vinägerblandningen och rör om.

Ta ett Noriblad och lägg den blanka sidan neråt, lägg ris över lite mindre än halva bladet.
lägg en wasabirand i mitten av riset och lägg på fisk och grönsakerna över wasabin. sen rulla ihop.

har man ingen sushimatta att rulla dom med så går det utmärkt med en vanlig kökshandduk.

sen är det bara att skära upp dom i lagom stora bitar och sen klara att äta, MUMS!







Efterrätten blev Vitchokladpannacotta med frukt


Recept: (4pers)
Du behöver:
* vit choklad 150g
* grädde 3 dl
* Gelatinblad 2 st

Gör såhär:
Lätt gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp grädden och bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält.
Krama ur gelatinbladen så allt vatten försvinner, lägg sedan ner dom i grädden och chokladen.
Häll upp i glas.
ställ dom i kylskåp i ett par timmar så pannacottan får stelna till.

Skär upp lite frukt att ha vid sidan om.






Lycka till med matlagningen nu alla där hemma!

xxxxxx

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0